Hur fungerar Camp Daisy?

SKAPA KONTO

Det första som händer är att du får en personlig inloggning. Våra produktionsledare skapar ditt konto i Camp Daisy och du får en länk där du aktiverar ditt konto genom att välja ditt lösenord. När det är gjort har du skapat ditt personliga konto. Din mailadress är ditt användarnamn och lösenordet har du själv valt.

INNE I CAMP DAISY

När du väl loggat in på Camp Daisy kan du på förstasidan se alla dina displayproduktioner. Har vi jobbat ihop tidigare så kan du se alla tidigare displaykampanjer då vi sparar all historik i Camp Daisy. När du klickar på en kampanj kommer du in på sidan för det projektet och alla annonser som producerats. Här ser du vilka format och versioner som ligger uppe samt status på dem:

KORREKTUR: TO-DO

Såhär skapar du ett korrektur på en annons, alltså något du vill att vi åtgärdar.

 1. Du kan välja att skriva ditt korrektur i den överskådliga projektvyn, det gör du om ett korrektur gäller samtliga annonser så slipper du skriva samma sak på varje enskild annons. Vanligast är dock att man vill kommentera på specifika format, då klickar du in dig så att du ser den annons du vill kommentera på.
 2. Scrolla ned så finner du alternativet ”TO-DO”
 3. Här skriver du in det som du vill ska åtgärdas
 4. Du kan bifoga filer om du så önskar, t.ex. en skiss eller ny grafik
 5. Klicka på knappen ”Create to-do”
 6. Hela teamet får en notifikation om att det finns en ny to-do.
 7. Nu kan någon annan i teamet svara på din kommentar. Du får då en notifikation på din mail om detta, med en direktlänk till det aktuella formatet.
 8. När korrekturet är åtgärdat bockar vår utvecklare av din to-do i verktyget, den syns då som åtgärdad och samtidigt får alla inblandade en notis om att detta skett. Så att man kan gå in och titta igen, för att se om åtgärden var tillfredställande.

(!) Det går att skriva flera to-do på ett och samma format, det går även att återuppta en redan åtgärdad to-do.

KOMMENTARER: MESSAGES

Meddelandefunktionen är till för kommentarer som kanske inte är en specifik åtgärd, utan mer generell information gällande produktionen. Såhär skriver du ett meddelande:

 1. Du kan välja att skriva ditt meddelande i den överskådliga projektvyn, det gör du om kommentaren gäller alla annonser eller hela projektet. Ibland vill man dock skriva ett meddelande gällande en specifik annons, då klickar du in dig så att du ser den annons du vill kommentera på.
 2. Scrolla ned så finner du alternativet ”MESSAGES”
 3. Här skriver du in ett ämne i första rutan och sedan ditt meddelande i rutan under.
 4. Du kan bifoga filer om du så önskar, t.ex. en skiss eller ny grafik
 5. Klicka på knappen ”Create message”
 6. Hela teamet får en notifikation om att du skapat ett meddelande.
 7. Nu kan någon annan i teamet svara på din kommentar. Du får då en notifikation på din mail om detta, med en direktlänk.
 8. Ett meddelande går inte att bocka av som åtgärdat.

(!) Det går att skriva flera meddelanden på ett och samma format och i ett och samma projekt.

LADDA NER SJÄLV

På Camp Daisy har du som kund tillgång att ladda ner dina displayannonser. Förutom att du kan ladda ner de annonser som är i produktion just nu, kan du även ladda ner tidigare kampanjer. Du kan välja att antingen ladda ner hela projektmappar eller att ladda ner enstaka format.

 1. Först markerar du vilka projekt eller enstaka annonser du vill ladda ner. Detta gör du genom att klicka till vänster om namnet, då blir den raden markerad.
 2. Sedan klickar du på knappen ”download” som dyker upp längst ned.
 3. En zip-fil innehållande det material du valt laddas ner till din dator.

BIFOGA FILER

Vill du bifoga filer i Camp Daisy så gör du det enkelt genom att trycka på “Attach file” som finns under “To Do” eller ”MESSAGES” rutan. Filen bifogas då med ditt korrektur eller ditt meddelande.

RADERA OCH ÄNDRA TO-DO ELLER MEDDELANDE

Vill du radera eller ändra ett korr eller ett meddelande? Ingen fara.

 1. Klicka på kommentaren du vill ändra eller radera.
 2. En redigeringsruta kommer upp.
 3. För att ändra kommentaren, trycker du på “Edit”
 4. För att radera hela kommentaren, trycker du på “Delete”

GODKÄNNANDE

För att godkänna ett format klickar du i den gröna symbolen vid formatet. Teamet får då en notis om att formatet är godkänt för leverans.

LEVERANS

När alla annonser är godkända levererar vi på Daisy Display de format ni önskar leverans på. Vi levererar enligt instruktioner i materialspecen och/eller enligt överenskommelse med dig som kund. Vanligast är att vi packar ihop en zipfil med samtliga leveransfiler som vi sedan skickar via Wetransfer-länk. Detta är säkrast eftersom många mailservrar av säkerhetsskäl plockar bort zip-filer som är bifogade i ett mail.

Önskas leverans på annat sätt, kan vi absolut lösa det också.

Logga in på Camp Daisy. Har du inget konto? Hör av dig så fixar våra produktionsledare det i ett nafs!